Грижа за природата

Грижа за природата

Какво представляват опаковките PlantBottle™?
PlantBottle™ е нашата последна революционна иновация в областта на опаковките. Това е първата по рода си напълно рециклируема бутилка за напитки от PET пластмаса, произведена частично от растителен материал.
Повече информация
Награда “Зелена България”
През 2011 г. Coca-Cola в България получи първа награда в националната кампания на Министерството на околната среда и водите “Зелена България” в категорията „Голям бизнес” за цялостна политика по опазване на околната среда. Символът на приза е отпечатан на всички етикети на минерална натурална вода Банкя.
Coca-Cola в България бе отличена за за цялостната си политика по опазване на околната среда – една от основните области в които компанията провежда социално отговорна политика. В областта Околна среда, фокусът е върху управление на водните ресурси, климат и енергия и опаковки и рециклиране. Регулярно се отчитат и следят важни индикатори, сред които количеството използвана вода, енергия и количеството генериран отпадък за производството на 1 л готова напитка.
„Моят зелен град”
„Моят зелен град” е устойчива ежегодна инициатива в опазването на околната среда, с фокус върху образованието и превенцията. Инициативата се организира от системата на Coca-Cola в България вече 5 години.

В петото юбилейно издание през 2012 г., „Моят зелен град” събра над 1’500 доброволци, които обединиха усилията си около идеята за по-зелено бъдеще и чиста природа. Доброволците се включиха в най-мащабното до момента събитие, коeто премина под мотото „Бъди зелен не само за ден”. Еко ентусиастите от всички възрасти почистиха и облагородиха паркове и централни алеи в София, Банкя и Костинброд. Едновременно с това, те научиха много полезни факти за природата в откритите класни стаи и се забавляваха с любимите си певци, актьори и водещи. С общи усилия, доброволците от трите локации събраха разделно над 700 кг отпадъци, боядисаха 150 пейки и детски съоръжения, засадиха над 220 нови дървета и растения и заедно дадоха своя личен пример в опазването на околната среда.
Очаквайте шестото издание на „Моят зелен град” през септември 2013 г.